یکی از عواملی که با کاهش جذابیت ارتباط مستقیم دارد، وجود موهای زائد در بدن است؛ این موضوع به ویژه برای بانوان در خیلی از مواقع باعث کاهش اعتماد به نفس میشود. یکی از نقاط حساس برای بانوان ناحیه بیکینی است که عموما برای اصلاح آن با مشکلات ریز و درشتی روبه رو میشوند. لیزر، این مشکل را به طور کامل برطرف کرده، اما نکتهای که این وسط مطرح است و لازم دیدیم تا اطلاعاتی را در خصوص آن ارائه دهیم، عوارض و شایعاتی است که پیرامون این روش زیبایی میچرخد. پس همراه ما باشید تا به طور کامل به بررسی عوارض لیزر بیکینی و زیر بغل بپردازیم. البته اگر قصد آشنایی بیشتر با عوارض کلی لیرز موهای زائد را دارید، ما در این مقاله به عوارض کلی لیزر هم می پردازیم.
بررسی و شناخت عوارض واقعی لیزر بیکینی و زیر بغل
قبل از پرداختن به موضوع بررسی عوارض لیزر موهای بیکینی و زیربغل به دو نکته بسیار مهم باید اشاره کنیم. ابتدا این موضوع که ناحیه بیکینی اشاره به کدام اندام دارد و نکته بعد بررسی مکانیزم دستگاه لیزر است که برای درک بهتر لازم است با این موارد بیشتر آشنا شویم تا درک بهتری از این موضوع داشته باشیم. عوارض لیزر موهای زائد زیر بغل و بیکینی حقیقت دارد؟ با ما همراه باشید.
ناحیه بیکینی
ناحیه بکینی که نام آن از مایو دوتکه بیکینی برداشته شده بیانگر نام محترمانه ناحیه تناسلی است. پس وقتی صحبت از لیزر ناحیه بیکینی میشود، هدف لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی و اطراف آن است. معمولا از لیزر بیکینی برای افزایش لذت آمیزش استفاده میشود، ولی صرفا این موضوع تنها دلیل لیزر بیکینی نیست و دلایل زیاد دیگری که با جذابیت ارتباط دارند هم میتواند در تصمیم گیری تاثیرگذار باشد.
اما با توجه به جنس پوست این ناحیه، از نظر لطافت و تیرگی و شرایط خاصی که این ناحیه دارد، سبب شده تا برای تصمیم گیری برای انجام یا عدم انجام لیزر با سردرگمیهای فراوانی روبه رو شوید که ما امروز مفصل در مورد عوارض لیزر بیکینی و عوارض لیزر زیر بغل صحبت خواهیم کرد.
مکانیزم دستگاه لیزر چگونه است؟
دستگاه لیزر برای از بین بردن مو های زائد از پرتو نور خاصی استفاده میکند. از دوران مدرسه و درس فیزیک به یاد داریم که اجسام روشن باعث انعکاس بخش زیادی از پرتوهای نور میشوند و اجسام تیره بیشتر پرتوهای نور را به خود جذب میکنند. در مورد لیزر هم همین گونه است، اما با رویکردی متفاوت! زمانی که پرتوهای نور از جانب لیزر به پوست تابیده میشوند، مقداری از این پرتوها از جانب پوست جذب و مقداری دیگر دفع میشوند.
اما چگونه پرتوهای نور باعث جلوگیری از رشد موهای زائد میشوند؟ رشد مو به عوامل مختلفی بستگی دارد، از مهمترین این موارد که میتوانیم به آن اشاره کنیم، سلولهای ملانین هستند که به عنوان سلولهای رنگدانه مو شناخته میشوند و در صورت آسیب دیدگی، باعث عدم رشد مو میشوند. زمانی که پرتوهای نور به سطح پوست تابیده میشوند، تاثیر مستقیم بر روی ملانینها میگذارند و باعث جلوگیری از رشد موهای زائد میشوند. این آسیب دیدگی و عدم رشد شاید در ظاهر، موضوع پیچیدهای نباشد؛ اما در حقیقت اینگونه نیست و ذرهای خطا درمانی میتواند آثار جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.
لیزر چه عوارضی را میتواند در بر داشته باشد؟ خب! خیلی ساده بود، پرتو تابیده میشود و پس از آسیبرسانی به قسمتی که باعث رشد مو میشود، از رشد مو جلوگیری میکند. اما یک نکته مهم که باید به آن توجه ویژه داشته باشید، عبور پرتوهای نور از لایه سطحی پوست یا همان اپیدرم است که میتواند آسیبرسانی به پوست را به همراه داشته باشد. هر چه که زمان تابش پرتو نور بیشتر باشد، عوارضی که در پی خواهد داشت هم افزایش مییابد.
عوارض احتمالی لیزر بدن
عموما عوارضی که بعد از عملهای زیبایی پدیدار میشوند به چند دسته کلی تقسیم میشوند:
عوارض طبیعی: این عوارض به دلیل ایجاد تغییراتی که در حالت طبیعی بدن رخ میدهد، نمایان میشود و عموما هم موقتی هستند. مانند قرمزی، تورم و درد سطحی.
عوارض احتمالی: عوارض احتمالی از آن دست عوارضی هستند که به دلیل حسایت بیشتر از حد بدن شما رخ میدهد. عموما درصد بروز این عوارض زیاد نیست ولی احتمال بروز این عوارض وجود دارد.
عوارض نادر یا بهتر است بگوییم عوارض خطای پزشکی: این عوارض به دلیل بروز برخی موارد مانند خطاهای پزشکی رخ میدهد که از رایجترین این موارد میتوانید به اسکولار و یا تغییر رنگ پوست اشاره کنیم.
تورم و قرمزی بعد از لیزر
با توجه به تاثیر پرتوهای نور بر پیاز و فولیکولهای مو در کنار ملانین که وظیفه رشد مو را برعهده دارند، این موضوع همانطور که در بالا اشاره کردیم از عوارض طبیعی است که واکنش سطحی پوست را به همراه دارد. با توجه به نمونههای مشابه و تجربه افرادی که لیزر موهای بدن را در کلینیک نیل تجربه کردند، ذوق ذوق شدن، قرمزی و تورم از جمله عوارض طبیعی و موقتی لیزر مو بدن است که با استفاده از کمپرسور آب سرد و یا داروهایی که پزشک برای شما تجویز میکند، محو میشوند.
پوسته شدن محل لیزر
از دیگر عوارض لیزر موهای زائد بدن که میتوانیم به آن اشاره کنیم، پوسته شدن پوست است، در حالت کلی نمایان شدن عوارض لیزر موهای زائد بدن به این شکل خیلی محتمل نیست، ولی در برخی موارد ممکن است که به دلیل حساسیت بیش از حد پوست با این مشکل مواجه شوید. اما جای نگرانی نیست! حتی اگر پوسته شدن پوست منجر به ایجاد زخمهای سطحی هم شود، خطر بزرگی شما را تهدید نمیکند؛ زیرا این گونه یا کرمهای مرطوب کننده برطرف میشوند.
تغییر رنگ پوست
یکی دیگر از معایب لیزر بدن، البته اگر در انتخاب دکتر حاذق دقت کافی را نداشته باشید، بروز چنین عوارض است، البته که اگر این مورد را به طور کامل به حساب پزشک بنویسیم کمی کم لطفی در حق این قشر زحمتکش جامعه است، زیرا بخشی از این عوارض مرتبط با پوست جنس شماست و بخش دیگر برعهده پزشک است. اما در کل نکتهای که در این مقاله بارها به آن اشاره کردیم و اشاره خواهیم کرد، اهمیت انتخاب پزشک است.
روشن شدن پوست
به این پدیده هایپوپیگمنتیشن یا کاهش رنگدانههای پوست میگویند که از جمله عوارض نادر و نامعلوم از جهت علت بروز لیزر موهای بدن است. پیشنهاد میشود برای جلوگیری از بروز همچین عوارضی ۶ ماه قبل یا بعد لیزر از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
تیره تر شدن رنگ پوست
هایپرپیگمنتیشن یا افزایش میزان رنگدانه یکی دیگر از عوارضی است که احتمال بروز آن وجود دارد، اما به نوعی موقتی و طبیعی است و دلیل آن زخمهای سطحی و خفیفی است که بعد از لیزر به جا میماند. دوای درد همچین عوارضی هم مانند موارد بالا مصرف کرمهای مرطوب کننده است.
احتمال آسیب به چشم
البته که این شکل از عوارض کاملا قابل پیشگیری هستند و در صورت استفاده از عینک مخصوص چنین عوارضی شما را تهدید نمیکند.
عوارض نادر بر مبنای خطای پزشک
نکتهای که باید در این خصوص به آن توجه ویژه داشته باشید، بروز عوارض نادر برمبنا خطا حین درمان است. مانند سوختگی، تاول و اسکار که از جمله عوارض نادر ولی با ماندگاری بالا هستند که مدتی شما را درگیر خود میکند.
عوارض لیزر بیکینی
قرمزی و التهاب پوست
خارش
التهاب و تورم فولیکول موها
سوختگی ملایم
این عوارض به صورت صد درصدی رخ میدهند و بعد از گذشت ۲۴ الی ۴۸ ساعت برطرف میشوند. این عوارض به دلیل واکنش طبیعی بدن رخ میدهد و به تخصص پزشک یا ناایمن بودن روش هیچ ارتباطی ندارند. همانطور راهکاری برای جلوگیری از بروز این عوارض وجود ندارد و برای کاهش این عوارض باید به مراقبتهای قبل، بعد و میان جلسات توجه ویژهای داشته باشید.
چند نکته مهم برای رسیدن به نتیجه بهتر برای لیزر بیکینی
حدود۱ تا ۲ روز قبل از لیزر بیکینی ناحیه مورد نظر را با احتیاط شیو کنید.
یک ماه قبل از لیزر (البته میزان دقیق آن را پزشک مشخص میکند)، از انجام اپیلاسیون، استفاده از موم و وکس و هر روشی که باعث کنده شدن مو از ریشه شود خودداری کنید، زیرا لیزر باید ریشه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
هر نوع محصول مراقبتی مانند لوسیون، پودر، عطر، دئودورانت و… از محل تحت درمان پاک کنید.
در حالت کلی لیزر و به طور جزئیتر لیزر بیکینی اگر به یک پزشک متخصص و تیم حرفهای اعتماد کنید، عوارض آنچنانی را برای شما به همراه نخواهد داشت، فقط ممکن است در حدود ۴۸ ساعت احساس تورم و قرمزی شما را کمی اذیت کند که این موضوع با داروهایی که احتمالا پزشک برای شما تجویز میکند، درمان میشود. نکتهای که باید به آن توجه ویژه داشته باشید، شناخت موارد تاثیرگذار قبل یا بعد از لیزر است که میتواند از دغدغه ذهنی شما بکاهد، دو مقالهای که توصیه میکنیم پس از این مقاله حتما مطالعه کنید، انواع پوست مناسب لیزر و سن مناسب لیزر است که اطلاعات شما را در این زمینه کامل میکند.
آیا لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی روی باروری تأثیر میگذارد؟
در میان بانوان هنگام بارداری بدن آنها در این دوره تغییرات بسیار زیادی میکند. یکی از این تغییرات به هورمونها مربوط میشود. در این مدت ممکن است موهای زائد بسیار بیشتر از قبل باشند یا اینکه بخواهند موی بدن خود را بتراشند که این موضوع در زمان بارداری بسیار سخت و دشوار است.
در این مرحله برای رهایی از شر و مشکلات مربوط به این موضوع بسیاری از زنان به فکر لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی میافتند که بهعنوان ساده و سریعترین راه شناخته میشود. اما بسیاری از افراد این ایده را در نظر دارند که لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی در بانوان سبب بروز مشکلاتی ازجمله سرطان و ناباروری خواهد شد که لازم به ذکر است که بسیاری از کلینیکها و مراکز لیزر موهای زائد در سراسر دنیا پیشنهاد میکنند که زنان در مدت بارداری بهتر است تا به کلینیک برای لیزر و رفع موهای زائد مراجعه نکنند.
در حال حاضر تحقیقاتی که بر روی دستگاه لیزر صورت گرفته است نشان میدهد که خطری برای انسان نداشته و مشکلاتی را در بدن وی ایجاد نخواند کرد؛ اما شایان به ذکر است هیچ مطالعهای بر روی تأثیر دستگاه لیزر بر روی جنین صورت نگرفته است و ما دقیقاً نمیدانیم که انجام لیزر باعث بروز چه مشکلاتی بر روی رشد و تکامل جنین خواهد داشت. پس بهتر است تا پس از تولد کودک برای انجام این کار صبر نمایید.
اما در کل میتوانیم به شما بگوییم که تحقیقات انجامشده نشان از این میدهند که لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی در درازمدت هیچ مشکلی در باروری ایجاد نخواهد کرد و بانوان عزیز میتوانند بدون دغدغه و نگرانی برای انجام این کار بهغیراز دوران بارداری اقدام نمایند. در کل دستگاههای مختلفی برای لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی وجود دارد که میتوان به الکترولیز و کندلا الکساندرلایت اشاره کرد.
لازم است بدانید این دو دستگاه به علت اینکه اشعه لیزر آنها در پوست نفوذ نمیکند و تنها بر روی بخش بالایی پوست اثر خود را میگذارد، میتوانیم این اطمینان را به شما بدهیم که هیچگونه مشکلی برای شما به وجود نخواهند آورد و شما میتوانید بدون ترس از ناباروری برای انجام این کار اقدام فرمایید.