عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد چیست ؟

لیزر موهای زائد در سال‌های اخیر به یکی از بهترین راه‌های خلاص شدن از دست موهای مزاحم بدن و صورت تبدیل شده است. این روش ایمن و موثر، تنها روش دائمی حذف موهای زائد است. تمامی روش‌های درمانی و زیباسازی، هرچقدر هم که کم‌تهاجمی و ایمن باشند، احتمال ایجاد عوارضی را دارند و لیزر هم از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله می‌خواهیم عوارض لیزر موهای زائد را با هم مرور کنیم.

 

lona 0055

نکات کلیدی کلیدی:

  • تمامی روش‌های حذف موهای زائد با لیزر یا دستگاه‌های نوری، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشند.
  • احتمال عوارض لیزر موهای زائد در صورت انجام با دستگاه‌هایی که طول موج و زمان تابش بیشتری دارند، بیشتر است.
  • عوارض لیزر در افرادی که پوست‌های تیره‌تری دارند، بیشتر مشاهده می‌شود.
  • عوارض طبیعی لیزر شامل التهاب، قرمزی و پوسته پوسته شدن است.
  • شایع‌ترین عوارض حاد شامل تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار است.

 

علت بروز عوارض لیزر چیست؟

لیزر موهای زائد روشی ایمن و کم‌عارضه است. با این حال مثل هر روشی احتمال بروز عوارض محدودی وجود دارد. برای این که متوجه علت عوارض لیزر موهای زائد بشوید، باید کمی در مورد اساس کار این روش صحبت کنیم. در این بخش می‌خواهیم به سوالات زیر پاسخ دهیم:

  • چگونه موهای زائد به کمک لیزر از بین می‌روند؟
  • آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟
  • چرا استفاده از لیزر عوارض دارد؟
  • چرا عوارض لیزر در افراد با پوست تیره، بیشتر است؟

فیزیک لیزر به زبان ساده

وقتی ما یک جسم را می‌بینیم، به علت این است که نور به آن جسم برخورد کرده، بازتاب شده و به چشم ما می‌رسد. در واقع اگر جسمی نوری را بازتاب ندهد، ما نمی‌توانیم آن را ببینیم. مثل شیشه‌ای که بسیار تمیز باشد. شیشه‌ی شفاف و تمیز تمام پرتوهای نور را از خود عبور می‌دهد؛ لذا نمی‌توانیم آن را ببینیم. هر جسم علاوه بر بازتاب نور، برخی از پرتوهای نور را جذب می‌کند. این که یک جسم کدام پرتوهای نور را جذب و کدام را بازتاب کند، باعث می‌شود که رنگ منحصر به فردی داشته باشد.

نور لامپ یا خورشید از چندین و چند اشعه‌ی نور با رنگ‌ها و طول موج‌های مختلف تشکیل شده است. در واقع تفاوت طول موج پرتوهای نوری، باعث رنگی شدن آن‌ها می‌شود. اگر طول موج یک پرتوی نور بین ۴۸۰ تا ۷۵۰ نانومتر باشد، در محدوده‌ی نورهای مرئی قرار می‌گیرد. یعنی چشم ما می‌تواند رنگ آن‌ها را تشخیص دهد. حال وقتی جسمی را مثلاً به رنگ سبز می‌بینیم، یعنی این جسم رنگ‌های بنفش، آبی و قرمز را جذب و رنگ سبز را بازتاب کرده است.

پس دانستیم که هر جسم، پرتوهای نوری با انرژی یا طول موج‌ خاص را جذب می‌کند و باقی را بازتاب می‌دهد. مثلاً همه ما می‌دانیم رنگ سیاه (که تمام پرتوهای مرئی را جذب می‌کند) در زیر نور خورشید نسبت به رنگ سفید (که تمام پرتوهای مرئی را بازتاب می‌دهد) زودتر گرم می‌شود.

پرتوهای نور موجود در لیزر، همه طول موج و انرژی یکسانی دارند. در دستگاه لیزر موهای زائد، پرتوی لیزر تولید شده دارای طولی موجی است که توسط رنگدانه‌ای به نام ملانین به خوبی جذب می‌شود. ملانین رنگدانه‌ای است که باعث رنگ موها و پوست ما می‌شود.

مقدار ملانین در موهای ما بسیار بیشتر از پوست ما است. این رنگدانه به طور ویژه در پیاز و ساقه‌ی موی ما متمرکز شده است. زمانی که لیزر به پوست ما برخورد می‌کند، ۳ برابر بیشتر از پوست توسط پیاز و ساقه‌مو جذب می‌شود؛ برای همین دستگاه لیزر به شکلی تنظیم شده که پیش از گرم شدن پوست، آسیبی انتخابی به پیاز و ساقه‌ی مو وارد کند. وقتی پیاز مو آسیب ببیند، دیگر مویی از آن رشد نخواهد کرد.

 

پس چرا لیزر عوارض دارد؟

برای این که پرتوی لیزر به پیاز مو برسد، باید از لایه‌ی سطحی پوست که اپی‌درم یا روپوست نام دارد، عبور کند. پیاز مو در لایه‌ی دِرم قرار گرفته که در زیر اپی‌درم واقع شده است. اپی‌درم مانند پیاز و ساقه‌ی مو، ملانین دارد. به همین جهت پرتوی لیزر در راه خود تا رسیدن به پیاز مو، کمی هم جذب اپی‌درم می‌شود. برای همین است که عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و دیگر عوارض مشابه ایجاد می‌شوند.

میزان عوارض به چه عواملی بستگی دارد؟

این که لیزر چقدر عارضه داشته باشد، به ویژگی‌های دستگاه و همچنین رنگ پوست متقاضی بستگی دارد. متفاضیانی که پوست تیره‌تری دارند، بیشتر مستعد دچار شدن به عوارض پوستی هستند؛ چرا که آن‌ها ملانین بیشتری در پوست خود دارند. تیرگی پوست می‌تواند ناشی از برنزه کردن و افزایش سن باشد یا این که به طور ژنتیکی و طبیعی پوست تیره‌ای داشته باشید. به همین جهت اگر قصد لیزر کردن دارید، باید فعلاً از آفتاب گرفتن و سولاریم پرهیز کنید.

عوامل دیگری که به طور بالقوه می‌توانند باعث افزایش احتمال عوارض لیزر موهای زائد شوند شامل طول موج لیزر، مدت زمان تابش، اندازه‌ی نقطه‌ی تابش و استفاده‌ی نامناسب از تکنیک‌های خنک‌سازی پوست است.

هرچه طول موج دستگاه لیزر بیشتر و مدت زمان تابش کوتاه‌تر باشد، احتمال وقوع عوارض جانبی کمتر می‌شود. افزایش طول موج و کاهش مدت زمان تابش باعث می‌شود که انرژی کمتری جذب ملانین شود. این اتفاق هم در اپی‌درم دیده می‌شود و هم در پیاز مو. پس طول موج زیاد و مدت تابش کم باعث کاهش تاثیر لیزر بر حذف موها می‌شود.

انتخاب صحیح پارامترهای مربوط به دستگاه لیزر، یعنی طول موج و مدت تابش به همراه استفاده از تکنیک‌های مناسب خنک‌سازی پوست، باعث به حداکثر رسیدن تاثیر لیزر و به حداقل رسیدن عوارض لیزر می‌شود. با توجه به این که دستگاه‌های لیزر معمولاً یک یا نهایتاً دو نوع طول موج را تولید می‌کنند، خیلی مهم است که دستگاهی متناسب با رنگ پوست شما انتخاب شود. 

 

ما در کلینک زیبایی گلسا از بهترین دستگاه ها استفاده می کنیم که دارای کمترین خطر احتمالی است و با کادر متخصص و مجرب کارها انجام می شود


چاپ   ایمیل